Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Wéber Anikó: Örökszerda

2024/03/04. - írta: Ildikó_2

Mit tennél, ha felébredve azt tapasztalnád: de különös, tegnap is így volt, ugyanezt tettem, ugyanazt mondtam, ugyanazt ebédeltem… Valószínűleg el sem akarnád hinni, azt gondolnád, talán álmodtad az egészet.orokszerda_borito_1000px.jpg

Pontosan ez történik Dáviddal. Alig várja, hogy betegségét követően suliba menjen és találkozzon a barátaival, hogy elmeséljék neki a háromnapos osztálykiránduláson történteket, amiről sajnálatos módon lemaradt. Csakhogy Anyukája szerint szerda van, pihenjen, még nem gyógyult meg teljesen, az osztálya is csak este ér haza a pécsi kirándulásról. Dávid nem érti az egészet.

Másnap minden ugyanúgy történik. És akkor rájön, hogy nem álmodott: megállt az idő. De valamiért ezt Anyukája nem érzékeli, csak ő.

Megismerkedik a szomszéd házba költöző lánnyal, Rékával, aki szintén észleli az idő megállását. Dávid kiborul, hogy nem tud a társaival találkozni, de Réka kicsit „helyre teszi” azzal, hogy akkor képzelje el, milyen lehet minden egyes nap az Édesanyja temetésén részt venni, majd a nagynénjéhez költözni. A fiú elszégyelli magát. Közösen kezdenek nyomozni, miért ismétlődik folyton-folyvást a szerda. Hihetetlen felfedezést tesznek: Réka időkezelő, aki egy bajba jutott ember védelmében érvényesítheti képességét. Viszont léteznek időzavarók, akik befolyásolhatják a történéseket.

Na de kit kéne Rékának megmenteni? És ki a kalapos, kabátos ember? Ki az időzavaró? Mi köze a nagynéninek a taxishoz?

Ezekre a kérdésékre csak a regényt elolvasva tudsz választ kapni.

Kihívás Kérdés: Hogy hívják a betonozó-nyomozót?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6418341767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása