Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

James Ponti: City Spies - Nagyvárosi kémek

2024/02/29. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

ponti.jpgKi ne játszott volna már el a gondolattal, hogy milyen izgalmas, és veszélyes lehet a kémek élete? Vannak azonban olyan szerencsések, akik ezt saját maguk is átélhetik, ráadásul már kamaszkorukban. 

Sara Martinez 12 éves létére valami hihetetlen szuper hacker, és mivel éppen feltörte New York gyámügyi nyilvántartási rendszerét (mentségére legyen szólva, mindezt azért tette, hogy gonosz és szívtelen nevelőszüleit leleplezze), most éppen arra vár, hogy a törvény szigora lesújtson rá. Ekkor azonban megjelenik egy roppant elegáns, magát ügyvédnek kiadó férfi, egy bizonyos Mr. Anderson, aki kihúzza a slamasztikából, de cserébe üzletet ajánl neki. A férfi, ugyanis a brit hírszerző titkosszolgálat, más néven az MI6 ügynöke Anya fedőnéven, akinek az a feladata, hogy a világ minden tájáról különös képességekkel rendelkező fiatalokat gyűjtsön össze, akikkel azután nincs más dolguk, mint megmenteni a világot. Négy tagja már van a csapatnak, de egy hackerre volt igazán égető szükség, na itt jött a képbe Sara😊

A lány természetesen igent mond az ajánlatra, hiszen minden jobb annál, mintsem hogy nevelőintézetbe kerüljön. A titkosszolgálat bázisa Skóciában van, az akcióra pedig majd Párizsban kerül sor, ahol is egy fiataloknak rendezett környezetvédelmi konferencián és versenyen valaki arra készül, hogy halálos vírust szabadítson a városra. A csapatra vár a feladat, hogy ezt minden körülmények között megakadályozza.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_5.jpgOlvasás közben csak úgy sodor a történet, izgalmas, vicces, néhol megható. Azt is nagyon érdekes megfigyelni, hogyan kovácsolódik össze a csapat. Én már nagyon várom a következő küldetésüket, remélem, hogy Ti is.

Ajánlott korosztály: 10-12 éves kortól

KÉRDÉS: Mi a különleges képessége Katnek?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr418340051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása