Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Anna Ruhe: Az illatok bűvös patikája – A fekete virág rejtélye

2024/01/22. - írta: KapuZs

anna_ruhe.jpgAz illatok mindig veled vannak. Néha nem is érzékeled, csak egy kicsit jobb kedved van, akkor egy kellemes, megnyugtató illattal találkoztál. Ha pedig inkább menekülnél valahonnan, lehet, hogy egy kellemetlen, számodra rossz szagot éreztél. De az illatok ennél sokkal többre is képesek; tudnak gyógyítani, de gonosz dolgokra is késztethetnek. Hát ezért kell óvni az illatpatikát, ahol ezeket a különleges illatokat sok-sok polcon, gondosan lezárt üvegcsében tárolják.

Márpedig főhősünk, Luzie a szüleivel és öccsével, Bennóval éppen egy olyan házba költöznek, az Anna-villába, ahol egy rejtett illatpatika található. Hanne, az illatpatikusnő tanítgatni kezdi a kislányt és a szomszéd fiút, Mats-ot arra, hogyan kell újraalkotni egyet-egyet az illattervrajz alapján. Éppen egy kiürült üvegcsét szeretnének feltölteni, amikor rá kell döbbenniük, hogy eltűnt az összes meteorpor, ami nélkül pedig semmit sem lehet kezdeni, ugyanis az összes illatnak ez az alapja.

A tolvaj nem lehetett más, mint a villa régi kertésze: Willem, aki már több galibát is okozott azzal, hogy egy-egy nemkívánatos illatot engedett ki. Arra is rájönnek, hogy a kertész Az öröklét illatából akar sokat előállítani, mert ezért jó árat kap a megrendelőktől: a Mindörökösöktől, akik ezáltal nem öregszenek és nem betegszenek meg. Ennek a társaságnak a tagjai azonban nemcsak saját fiatalságukat akarják megőrizni, hanem ennél sokkal gonoszabb terveik vannak….

És ha mindez nem lenne elég, időközben arra is fény derül, hogy az illatpatika alapítója: Daan de Bruijn - akinek a közeli temetőben lévő sírkövén ez áll: 1825. október 24. - 1898 december 28. - még mindig életben van, köszönhetően a készítés során beszippantott öröklét illatának. 

A gyerekeknek meg kell találniuk Willemet, hogy visszaszerezzék a meteorport, és Daan de Bruijn-t, aki képes új illatot alkotni, amire nagy szüksége lenne Mats-nak, aki A szeretetlenség illata miatt elvesztette édesapját, és egyelőre erre nincs ellenszer.

Hanne vezetésével barátaink elindulnak Utrechtbe, egy régi beszállítójukhoz, Friedrich Blüm növényszakértőhöz, aki – remélhetőleg – tud nekik segíteni megtalálni a két férfit. De a vonatról leszállva Hannét illatbaleset éri, így a gyerekek magukra maradnak. 

De sejthetitek, hogy Luzie, Mats és Benno nem fog meghátrálni a nehézségek elől. Lélegzetelállító (néha szó szerint) kalandokban lesz részük, és csak az illatok segítenek nekik, hogy küldetésüket teljesíteni tudják. 

Tarts Te is barátainkkal ezen a kalandos utazáson, ahol nemcsak az illatokról, de a barátságról és a szeretet erejéről is sok mindent megtudhatsz.

Ha érdekel, hogy milyen bonyodalmakat okozott már korábban Willem, és miért hagyta el családját Mats édesapja, akkor keressétek a könyv első részét, amely Valami van a levegőben alcímmmel jelent meg. 

Ajánlom 9-10 éves kortól mindenkinek, aki hisz az illatok erejében, és kedveli a veszélyekkel teli, kalandos történeteket.

KÉRDÉS: Melyik illat megváltoztatásával reméli megmenteni Mats apját a kislány?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9418308197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása