Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Kollár Betti: Kosársuli 2.

2023/12/13. - írta: Ildikó_2

Újra a pályán

A BKEG-s diákokra kemény időszak köszönt: közeleg a félév vége, bele kell húzni, hogy meglegyen a 3,8-as minimum átlag. Na és persze közeleg az éles meccsek időszaka, a bajnokság. basketball-hoop.jpg

Luca és Konrád immár hivatalosan is egy párt alkot. Az elsős gimis osztályban ők az egyetlen kapcsolatban lévő diákpár. Az osztályközösség még nem formálódott olyan ütemben az első félév során, ahogy azt Szekeres tanár úr elképzelte. Ezért osztálykarácsonyt szervez diákjainak és egy meglepetés osztálykirándulást is. Ezen a kiránduláson kapja meg Luca élete első komolyabb ajándékát egy fiútól.

A második félévben már elkezdődik a bajnokság. Természetesen mindenki a kezdőben szeretne lenni, ezért gőzerővel hajt. Luca is igyekszik maximálisan teljesíteni, de érzi, Konrád valamit eltitkol előle. Ráadásul egyre többször látja a barátját a párhuzamos osztály egyik lánytagjával. Nem érti a helyzetet, Konrád pedig nem beszél. Ez a bizonytalanság nagyon megviseli, az egyik meccs előtt rosszul lesz. Nem várt irányból kap segítséget, Klaudia személyében. Majd Konrád megbetegszik és legjobb barátja, Krisz nyújtja át a fiú címét Lucának azzal a nem is annyira titkolt szándékkal, hogy szerinte beszélniük kéne…

Az első pár meccsen nyer az I/b, de néhány héttel később becsúszik az első vereség is. Kénytelenek megismerni a kudarc érzését. Viszont pont erre a napra esik Luca születésnapja. Egy meglepetésbuli sokat javít az osztály hangulatán. Pláne, mikor előbukkan a dobozból az ajándék.

A tanév vége felé közeledve ismét a tanulásé a főszerep, hiszen ha rontanak, nem kerülnek a kezdő ötösbe, sőt, maga a sport lehetősége kerül veszélybe. Ezért egy nagyon jó módszert dolgozik ki az osztály: tanulócsoportokat alakítanak, mindenből a legjobbak készítik fel az év végi vizsgákra a többieket. Egyedül a fizika zűrös, hiszen a tárgy osztályelsője, Gergő nem igazán akar részt venni az osztály életében. De végül még ő is beszáll a „tanárok” sorába.

Kihívás Kérdés: Április elsején miben viszi Tibi a felszerelését?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9018279547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása