Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Gill Lewis: Murphy, a vízimentő - Blökiakadémia

2023/09/23. - írta: KapuZs

A Kolbászos Álmok Blökiakadémiáján komoly munka folyik: a diákokból munkakutyákat képeznek, akik majd hasznos segítséget nyújtanak az embereknek.

lewis.jpgItt tanul Murphy is, a leonbergi, aki vízimentő lesz, ha sikerrel kijárja az iskolát. Éppen Pipet, az egyik barátját menti ki a folyóból, bár egyelőre csak játékból. Mielőtt azonban átadnák neki az 1-es szintű folyamimentés jelvényt, az Akadémia igazgatónője új diákot mutat be: Rodrigo Lopezt, a mexikói kopaszkutyát, aki nemcsak hogy itt folytatja vízimentőképzését, hanem még az ifjúsági szörfkutyabajnokságon is részt fog venni. Murphy barátai: Pip, Borzas és Csillag csodálattal veszik körül a külföldről érkezett ebet, és ettől Murphy nagyon elszomorodik. Mit elszomorodik? Morcos és undok lesz a többiekkel.

A bajnokságra a tengernél, a Kékzászló-parton kerül sor, ahol nem akárki, hanem maga Borisz, a kitűntetett hős vízimentő tanítja Murphynek és Rodrigónak a tengerből való mentés alapjait, amíg a többiek a megfelelő szörfös hullámokra várnak.

Murphy kicsit fél a tengertől, hiszen sokkal kiszámíthatatlanabb és veszélyesebb, mint bármely folyó vize, és ezt a saját kárán is megtapasztalja. Rodrigo, látva elkeseredését, elhívja szörfölni a szelíd hullámokon, ahol szokhatja a hatalmas víztömeget. És bár több hibát is elkövet (térdig érő vízből ment ki két gyereket…) egyre inkább megbarátkozik a tengerrel és Rodrigóval.

Csak egy piros sapkás kisfiú ne lábatlankodna állandóan a közelükben…

Vajon sikerül Murphynek leküzdenie a féltékenységét? És tényleg hátat fordítanak neki a barátai? Teljesíti a következő szintet?

Megtudhatod, ha elolvasod ezt a kedves és tanulságos történetet, de ennél sokkal többet is olvashatsz a munkakutyákról ebben a kötetben és a Blökiakadémia további részeiben (például Csillag történetében, amivel már találkozhattál a KuckóKönyvtárban: https://kuckokonyvtar.blog.hu/2022/04/09/gill_lewis_blokiakademia_csillag_a_viharhegyen) .

Ajánlott 6-tól 8 éves korig minden kutyakedvelőnek, aki szeretne többet tudni okos segítőinkről

KÉRDÉS: Milyen fajta kutya a Kolbászos Álmok Blökiakadémiájának igazgatónője?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8418220161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása