Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Gill Lewis: Blökiakadémia (Csillag a Viharhegyen) 

2022/04/09. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

bloki.jpgIsmerjük meg a világ leghíresebb kutyaiskoláját: a Kolbászos Álmok Blökiakadémiát, ahol a fiatal kutyusok különféle mesterségeket sajátíthatnak el. 

Van, akiből kiváló vakvezető, másból remek segítőkutya, vagy akár vízimentő lesz az iskola két kiváló tanárának (akik szintén ebek☺), Csont Őrnagynak és Offenbach professzor asszonynak  köszönhetően. 

A mostani történetünk középpontjában egy Csillag nevű border collie lány áll, aki méltó szeretne lenni anyukája hírnevéhez. A híres felmenő ugyanis a világ egyik legügyesebb terelőkutyája, még nemzetközi versenyt is nyert. Csillag azonban nagyon izgága és villámgyors kutyus, sajnos, túl gyors is, és így nem igazán jeleskedik a terelésben, hiszen itt nagyon fontos, hogy szépen nyugodtan csinálja a kutya, különben elriasztja az állatokat. Az iskolában Hildán és Margiton, a két juhon gyakorolhatják a tanulók a terelést, Hildáékra  Csillag rendszeresen a frászt hozza villámgyors mozdulataival és izgága természetével. Jól látható, hogy Csillag terelőtehetsége messze elmarad híres anyukájáétól. Amikor szégyenszemre a pásztorvizsgán megbukik, akkor válik végképp egyértelművé számára, hogy - finoman szólva - a terelést nem neki találták ki.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_2.jpgDe akkor vajon mi lehet az ő feladata? Hogyan válhat így értékes munkakutyává? Mivel tudja majd segíteni az emberek életét?

Ha kíváncsi vagy Csillag további sorsára, akkor feltétlen olvasd el ezt az izgalmas történetet, amely megmutatja, hogy bármely nehézséget is sodor elénk az élet, soha ne adjuk fel az álmainkat!

Ha tetszett ez a rész, akkor keresd a Blökiakadémia további kalandjait is!

Ajánlott korosztály 7-8 éves kortól

KÉRDÉS: Mi a neve Csillag anyukájának?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5617801373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása