Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Nyulász Péter- Ritter Ottó: A fürdők réme

2023/01/28. - írta: KapuZs

nyulasz_1.jpgBár most, hogy hideg van, és sokfelé esik a hó, kicsit nehéz belegondolni, de képzeljétek azt, hogy nyár van, kánikula és rengetegen állnak sorba a strandok bejárata előtt arra várva, hogy azok kinyissanak. Csakhogy! Ezen a forró, nyári napon valamennyi budapesti fürdő zárva marad, mert a víz mindenütt zavaros és büdös.

Pongrác, aki kedvenc nagybátyja ottfelejtett mobiljáért indul a Margitszigetre, azon kapja magát, hogy egy nyomozás kellős közepébe kerül: utána kell járnia a csukott kapuk rejtélyének.

Nem akármilyen emberek (akarom mondani: ebek ☺) sietnek Bugac Pongrác (fajtájára nézve: mudi), a Berger Szimat Szolgálat (úgyis, mint nyomozóiroda) főnökének segítségére. Itt van mindjárt Fürge, a magyar agár, aki számos futóversenyt nyert, és most ő a város leggyorsabb futárja, aztán Szilas Bundi, a komondor és az ő bobcat-je, valamint Juli Puli, a tűzrőlpattant titkárnő (aki persze, hogy puli!), és barátja, Krisz, a kuvasz és zumba-oktató, aki nemcsak táncolni tanítja őt. Szóval, remek kis csapat kerekedik fel nyomozni, hogy kiderítsék: ki mérgezi a fürdők vizét és mi a célja ezzel?

Ahol ennyi jó ember - vagyis rátermett és fajtiszta kutya ☺ - fog össze, ott egyetlen titok sem maradhat sokáig megfejtetlen, és egyetlen gonosztevő sem szabadlábon!

Javaslom, ne csak a könyv lapjain kövessétek Pongrácék nyomozását, hanem kerekedjetek fel és járjátok be útvonalukat akár gyalogosan, akár busszal, villamossal vagy éppen kishajóval, hogy jobban megismerjétek és megcsodáljátok gyönyörű fővárosunkat. Garantálom, ez is lesz annyira izgalmas, mint a rejtély felderítése, főleg, ha még a föld alá is bemerészkedtek ☺!

A szerző, Nyulász Péter még azokra a kérdésekre is választ ad, amiket különben anyukátoknak vagy apukátoknak tennétek fel; mint például: mi is az a hemendex, hány sziget tartozik a fővároshoz, vagy éppen miért laposak a folyami hajók? Ritter Ottó remek rajzai pedig nemcsak az ősi magyar kutyafajtákat mutatják be Nektek, hanem képet adnak a főváros nevezetességiről is.

Ajánlott korosztály: 6-től 9 éves korig

KÉRDÉS: Hol található a budapesti gyógyfürdők ősforrása?

Ha a könyv felkeltette érdeklődéseteket, akkor keressétek a Berger Szimat Szolgálat további kalandjait, amik Az ellopott Mikulás-szán valamint A hosszúfülűek kincse címen jelentek meg!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5418035852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása