Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Ingo Siegner: Kókusz Kokó kalandjai

2021/04/16. - írta: KapuZs

Sárkányok szigete

Mindannyian tudjuk, hogy tűzokádó sárkányok igenis léteznek.

koko_1.jpgLátszólag igazán félelmetesek, még akkor is, ha olyan picurkák, mint Kokó, aki boldogtalanul nézi, amint szülei az ősz beálltával elrepülnek a Nyaraló-szigetekre. Menne ő is, csak hát nem tud repülni. De mivel a repülést nem is olyan könnyű megtanulni, Kokó más módot talál arra, hogy követhesse a nagyobb sárkányokat: segít Kazimírnak, a bálnának, aki hálából átfuvarozza őt oda.

A Nyaraló-szigeteken Kokó új barátra talál Matilda, a kis sün személyében, akit megment a gonosz kígyótól. És ”ha megmentjük valakinek az életét, azzal később egészen biztosan találkozni fogunk”, és így is történik: Kokó és Matilda innentől együtt élik meg veszedelmes vagy vidám, de mindenképpen csodálatos kalandjaikat.

És bár Kokónak csak egy feje van, de története éppen hét, amikből megtudhatjuk például, hogy eljutnak-e barátaink a Holdra, vagy hogyan menekülnek meg a kalózok fogságából, de azt is, kicsoda valójában Bálint, a félelmetes szörnyeteg.

Hogy könnyebben el tudjuk képzelni, milyen az élet a sárkányok között, abban nagy segítségünkre vannak a szerző vidám és kedves rajzai.

KÉRDÉS: Mivel táplálkozik Bálint?

Ha Te is úgy véled: szívesen lennél Kokó barátja, akkor feltétlenül olvasd el további kalandjait is!

Történeteit meg is nézheted, például ezt:

Ajánlott korosztály: 4-től 8 évesig

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr2316501872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása