Ki ne imádná az első tavaszi napsütést, a frissességet a hosszú tél után? Ezt a hangulatot teremthetjük meg ezzel az egyszerűen elkészíthető, finom és egészséges süteménnyel. A citrom frissessége, a kókusz üde íze, és a sütemény gyönyörű napsárga színe egy pillanat alatt elhozza a tavaszt és vele együtt a nyár ígéretét.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg darált dió
- 3 dkg kókuszzsír (felolvasztva)
- 1 tojás
A krémhez:
- 2 tojás + 2 tojássárgája
- 13 dkg nyírfacukor
- 70 ml kókusztej
- 6 csapott ek kókuszreszelék
- 2 citrom leve + egy citrom reszelt héja (ez utóbbi opcionális)
Elkészítés:
A tésztához a darált diót összekeverjük a kókuszolajjal és a tojással, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába (20 cm átmérőjű) nyomkodjuk, úgy hogy legyen pereme (kb. 2-3 cm), majd hűtőben tároljuk, míg a krémet elkészítjük.
A krém hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd ezt ráöntjük a tortaformában lévő pitetésztára, és 160 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a krém stabil marad, ha megmozgatjuk a tortaformát. A sütési idő sütőtől függ, én 45-50 percig szoktam sütni, de érdemes, olyan harminc perc után ránézni a tortára. A tortácskát a formában hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Ha már tavasz és ha már napsütés, akkor feltétlen olvassátok el Nagy Natália: A Nap születésnapja című verses történetét, amelyben bepillantást nyerhetünk, egy igazán rendhagyó születésnapi zsúrra.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.