Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Piret Raud: Segítség! Anyu összement!

2022/11/04. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

raud.jpg„Anyuval tulajdonképpen már valamivel korábban kezdtek különös dolgok történni. De akkor még, amikor mosogatás után, törölgetés közben a poharak folyton a padlóra estek és ripityára törtek, vagy amikor cukortartót a konyhai polc helyett a mélyhűtőbe tette, és amikor egy hóviharos téli napon úgy indult útnak, hogy otthon felejtette a sálját és a kesztyűjét, meg amikor a szokásos összeg háromszorosát kaptam zsebpénznek, nem figyeltem fel minderre. Ám amikor Anyu elkezdett napról napra egyre jobban összemenni, a különös történéseket már nem lehetett nem észrevenni.”

Ezek a kezdő sorai ennek a nem mindennapi, hihetetlen történetnek. 

Regényünk  főhősének, egy Sander nevű kisfiúnak az anyukája egyszer csak, minden magyarázat nélkül elkezd zsugorodni, a végén már akkorka lesz, hogy egy gyufásdobozban kell aludnia. 

Sander érthető okokból nagyon félti anyukáját, és úgy dönt, hogy magával viszi az iskolába, mert úgy gondolja, hogy ott szemmel tudja tartani, és így nem eshet neki semmi baja.

Sajnos nem is tévedhetett volna nagyobbat, ugyanis az anyukája szőrén-szálán eltűnik. A fiú minden tőle telhetőt megtesz, hogy megtalálja. Szerencséjére segítőtársa is akad egy kóbor kutya személyében, aki hű társként követi végig ezen a hihetetlen kalandon. Lesz itt bőven kalamajka (iskolai betörés), furcsábbnál furcsább dolgok (feltűnik egy szinte mindenki számára láthatatlan fiú is), csak kapkodjuk a fejünket olvasás közben, annyira szürreális az egész.

A sok kaland megélése alatt a történet szereplőinek szinte kivétel nélkül sok dolgot kell megtanulniuk saját magukról és egymásról, hogy minden és mindenki a helyére kerülhessen.

Piret Raud - mind a történet, mind az illusztráció szempontjából - meghökkentő és nem mindennapi könyve tulajdonképpen a szeretetről, törődésről és az egymásra figyelésről szól, valamint arról, hogyha segítünk valakin, attól sok tekintetben nagyobbakká válunk.

Ajánlott korosztály 10  éves kortól 100 éves korig

KÉRDÉS: Hogyan tud menekülés közben Sander pici anyukája elbújni a cukrászdában?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9117963450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása