Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Tasnádi István: Helló, Héraklész!

2022/06/01. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

tasnadi_1.jpg „Tudjátok ki vagyok én? Hallottatok már a világ legnagyobb hőséről, Héraklészról? És úgy, hogy Herkules? Herki? NEM HERKI! Egy görög srácról van szó, úgyhogy maradjunk a Héraklésznél. Na, szóval ez a Héraklész nem én vagyok. Csak majdnem. Én vagyok a féltesója, a nevem Iphiklész. Majdnem egyidősek vagyunk, úgyhogy egy ideig ikreknek is néztek minket. Egész addig, amíg a tesóm így kipattintotta magát. Én egyszerű földi halandó vagyok, pont mint ti. A bátyám viszont egy igazi sztár, egy félisten! Rá van akadva a hőstettekre.”

Ezek a kezdősorai ennek a remek humorral megírt, kitűnően illusztrált (Felvidéki Miklós képregényszerű rajza egyszerűen telitalálat), az ókori mitológiai időkbe visszarepítő kalandos, izgalmas történetnek.

A fent már említett Héraklész édesapja nem más, mint maga Zeusz, a főisten, akinek féltékeny felesége: Héra – finoman szólva - nem nézi jó szemmel, hogy hites ura lépten-nyomon megcsalja őt, gyakorta földi, halandó nőkkel. Héra állandó féltékenysége, és haragja a történet mozgatórugója, hiszen a bosszúszomjas istennő gonosz tervet forral Héraklész ellen, mindent megtesz azért, hogy félreállítsa a fiút. De a szupererős, és rettenthetetlen Héraklészt, valamint az őt segítő, és mindenféle okos tanáccsal ellátó Iphiklészt nem olyan fából faragták, hogy egykönnyen megadják magukat.

Kísérd el hőseinket ezen a kalandokkal teli úton, melynek során különféle mítikus lényeket kell legyőzniük, és megannyi próbát kell kiállniuk, hogy megtörjék Héra átkát. Többek között Héraklésznek le kell győznie a folyton újabb és újabb fejeket növesztő szájfejű hüdrát, el kell hoznia az Alvilág istenének háromfejű kutyáját, és meg kell küzdenie a gonosz húsevő madarakkal is. És ez még csak három a tizenkét embert, akarom mondani félistent próbáló feladat közül.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_2.jpgRemek kalandok, hihetetlen izgalmak, fortély, ármány, viszály, bosszú, mindez mai, trendi, fiatalos nyelvezettel megírva. Kell ennél több?:)

Ajánlott korosztály: 10-12 éves kortól 100 éves korig

KÉRDÉS:  Mi volt Héraklész első feladata?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6317845521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása