Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Banánkorong

2021/07/22. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

banan_4.jpgMindösszesen három hozzávaló kell ehhez a villámgyorsan, sütés nélkül elkészíthető csemegéhez.

Hozzávalók

  • 8 szelet fehér kenyér
  • 4 doboz túrókrém (én vaníliásat szoktam használni, de nyugodtan lehet más ízesítésűt választani)
  • 4 kisebb banán

Elkészítés:

A kenyérszeleteket sodrófával egy kicsit kilapítjuk (lehetőség szerint téglalap alakúra, de ha nem úgy sikerül az sem baj), majd túrókrémmel megkenjük (2 szelet kenyérre jut egy kis doboz túrókrém). banan_5.jpg

Erre ráfektetjük a félbevágott banánt, majd egy darab alufóliára fektetjük az egészet és óvatosan feltekerjük. Az így kapott kis csomagokat legalább egy órára  a hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk és kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat hozzá!

banan_6.jpgEhhez az édességhez mindösszesen három hozzávaló kellett, de nem mindig ilyen egyszerű összeállítani egy receptet, főleg nem egy csodaszérum receptjét. Ha kíváncsi vagy, milyen lehet egy olyan szérum, amelynek közel száz összetevője van (a teljesség igénye nélkül: tormamártás, parafinolaj, currypor, lovaknak való tabletta, vagy hajnövesztő szer), akkor feltétlen olvasd el Roald Dahl: Georgie és a csodaszérum című meghökkentő humorú történetét, amelyből egyértelműen kiderül, hogy nem biztos, hogy jó sül ki abból, ha mindent összeöntünk, ami a kezünk ügyébe kerül

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3616634636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása