Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

2020/04/03. - írta: Ildikó_2

Milyen lehet végigutazni a Tejútrendszeren? Mi van a csillagokban? Van élet más bolygókon?berg_judit_mesek_a_tejuton_tulrol.jpg

Biztos vagyok benne, hogy ezek a kérdések mindenkinek megfordultak már a fejében, de kevesen vannak olyan szerencsések, mint Berg Judit könyvének hősei, akik saját maguk is megtapasztalhatják, milyen az élet a Tejúton túl….

Bojti és Tücsök legmerészebb álmukban sem gondolták, hogy játszótéri civódásuk milyen következményekkel jár majd. A kisfiú és a kislány csúnyán összevesznek, hogy ki használja a szép új biciklit, amely legnagyobb döbbenetükre elkezdi változtatni a színét, majd szikrázni kezd, végül elragadja a két gyereket, és felrepíti őket egészen a Tejúton túlra. A kissé zajos landolás után a két gyereknek össze kell fognia, hogy megtalálják a hazafelé vezető utat.

milky_way_galaxy.jpg

Íme, a gyönyörű Tejútrendszer!

Ahhoz, hogy hazajussanak, végig kell menniük a veszélyekkel teli Bátrak Útján. Kalandozásaik során ellátogatnak többek között Árnyékországba, Növényországba, Fordított Országba; megismerkednek az aromanókkal, bumfordokkal, legyőzik a Homokszörnyeteget. Kalandjaik során minden ügyességükre, bátorságukra, leleményességükre szükségük van, hogy legyőzzék az eléjük háruló akadályokat és végre-valahára hazataláljanak. Ha igazi ”Tejúton-túli”kalandokra vágytok, kísérjétek el Bojtit és Tücsköt ezen az izgalmas utazáson!

Reményi Annamária

Az alábbi linken olvashatjátok:

https://mek.oszk.hu/08600/08678/08678.htm

 KÉRDÉS: Kiket rabolnak el a bumfordok? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr1315586724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása