Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz

2024/09/24. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

charlie_csirke.jpgMindig mondom, hogy egy jó cím az már bizony félsiker. Hiszen biztos vagyok benne, hogy mindenkit érdekel, hogy ki, vagy mi Kicsi Charlie, és hogyan lesz belőle csirke, de leginkább miért?

Szóval láthatjátok, hogy egy jól megválasztott cím mennyi kérdést tud felvetni?!

Kezdjük az elején. Történetünk főhőse, Charlie McGuffin egy teljesen átlagos srác volt egészen három héttel a kilencedik születésnapja előtt.

Akkor ugyanis történt vele valami, egy HIHETETLENÜL FANTASZTIKUS ÉS EGYSZERSMIND RÉMISZTŐ DOLOG. Gondolom most mindenki úgy véli, hogy csirkévé, változott, de ne szaladjunk ennyire előre, csak szépen sorjában. 

Tehát Charlie aznap, amikor hazajött a szüleivel a kórházból, ahol nagybeteg bátyját látogatták meg, legnagyobb döbbenetére egy furcsa szemrángást, majd bizsergést követve pókká változott. (Hozzá szeretném tenni, hogy szerény véleményem szerint, ez sem tűnik sokkal jobbnak, mint csirkévé válni). Pók léte igencsak izgalmasnak ígérkezik, ugyanis családjuk macskájának feltett szándéka, hogy megeszi ezt az ízletes pókocskát, de megnyugtatok mindenkit, Charlie megússza, hogy macskanasi legyen, ugyanis még időben visszaváltozik fiúvá.

De megmarad a kínzó kérdés, hogy történhetett, és miért, hogy átváltozott pókká? Ki fog neki segíteni, felderíteni ezt? Tudja majd egyáltalán irányítani ezt a képességét? Más állattá is tud majd változni? Akár csirkévé?

Kérdés-kérdés hátán, még szerencse, hogy Charlie a barátaira mindig számíthat, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy segítsenek rajta.

Lesz itt minden móka, kacagás, kaland, izgalom, de mindenek felett egy nagyon fontos üzenet, amely nem más, mint, hogy az életben a legfontosabb a szeretet, az összetartozás és a nevetés, amely tényleg gyógyít.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_6.jpgRemek illusztrációk, vicces lábjegyzetek és írói kiszólások teszik igazán letehetetlenné a történetet.

Ajánlott korosztály 8 éves kortól mindenkinek, akik hisznek abban, hogy a vidámság és a nevetés sok mindenre gyógyír.

KÉRDÉS: Mi a neve Charlie első számú legjobb barátjának?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5418498316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása