Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Ileana és Maria Surducan: Nor vakációja

2024/02/08. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

nor_vakacioja_borito_1.jpgNorbert (vagyis becenevén Nor) már alig várja, hogy a nyári vakáció alatt kedvére videojátékozhasson. Csakhogy kedves szülei alaposan keresztülhúzzák a számítását, ugyanis, míg ők elutaznak négy hétre Tenerifére, addig Nort elküldik a nagyszülőkhöz vidékre. Sőt még a fiú játékkonzolát is elkobozzák, úgyhogy Nor joggal érezheti úgy, hogy fuccs a nyári szünetnek. 

Azonban azt tudni kell, hogy Nor nagypapája felhőpásztor, aki tudja irányítani a felhőket. Ez a vonás a családban apáról fiúra száll, most pedig Norra vár a feladat, hogy egy kis rakoncátlan felhőcsapaton gyakoroljon. Miközben az erdőben kóborol, megismerkedik Skaijal egy minden lében kanál lánnyal, aki a bogáncsok és a kórok őrzője, valamint Lacival, aki remekül bánik a csúzlival, és rendre használja is azt. Csodás kalandokat élnek így együtt hárman, találkoznak egy tündéri kis sárkánnyal is, akit Jumurdzsáknak neveznek el. De lesznek itt még mulatozó gombatündérek, egy elég harcias vizitündér és még számtalan csoda.

A történet végén a gyerekeknek minden ügyességükre és leleményességükre szükségük lesz, hogy visszaszerezzék a fényt, amelyet egy gonosz sárkány-óriás elrabol. Még szerencse, hogy csodás képességeiket és fantáziájukat közösen használva igazán ütőképes és legyőzhetetlen csapatot alkotnak.

Ha egy igazán izgalmas történetre vágysz, amelyben remekül ötvöződnek a jelen vívmányai és a múlt hagyományai, akkor ki ne hagyd ezt a remekül illusztrált, ötletes és igazán egyedi hangvételű képregényt.

Ajánlott korosztály 7-8 éves kortól

KÉRDÉS: Mivel tudja Nor irányítani a felhőket?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr1918320735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása