Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Ulrike Rylance: A varázslatos boszihotel

2023/01/25. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

boszihotel.jpgA cím alapján teljesen jogos a kérdés, hogy milyen is egy boszihotel? Nos, ez a  varázslatos szállás kényelmes és kellemes landolást biztosít a tetőteraszra seprűvel érkezőknek, rendelkezik víz alatti lakosztálly - köszönhetően a békákkal teli iszapmedencéjének. 

Ez azt gondolom teljesen elvárható egy ötcsillagos boszihoteltől, de a történetünkben szereplő Lila Denevérhez hotel tulajdonosai még ezen kívül is nyújtanak extra szolgáltatásokat, nevezetesen, hogy a szállodában lakó boszorkányok és egyéb különös varázslények megtekinthetnek bevásárlóközpontokat, focistadionokat. Ugyanis ez a hotel az EMBERVILÁG KELLŐS KÖZEPÉN TALÁLHATÓ, pontosan az Akácfa utcában, Pocorgófalván.  

Természetesen a városka lakói nem is gondolják, hogy igazi boszorkányok fognak szállodát nyitni, a tulajdonosok ugyanis legjobb tudásuk szerint igyekeznek betartani az egyik legfontosabb boszorkányszabályt - a Szekretórum elnevezésűt -, mely szerint: „Vigyázz, az emberek ne tudjanak a boszorkányok világáról!”

A fenti szabályt a szállodát nyitó boszorkánycsalád középső gyermekének, nevezetesen Rozáliának - finoman szólva - nem igazán sikerül betartania.  A kis boszi valahogy mindig olyan helyzetekbe keveredik, hogy kénytelen varázslathoz folyamodni, ami persze szigorúan tilos a kiskorú boszorkányoknak, pláne az emberek világában.

Lesz itt minden: elvarázsolt szomszédok, Ken babává változtatott tornatár, kerti törpévé varázsolt osztálytársak és egy bolondos seprű által eltűntetett varázskönyv is.

És ez még korántsem az összes kalamajka és félresikerült varázslat, amit Rozáliának köszönhetünk.

Szerencsére  nem egyedül kell kimásznia a slamasztikából, hiszen egy új barátra is szert tesz a szomszéd kislány, Klára személyében, aki nem véletlenül érti meg annyira a boszorkányok titokzatos világát….

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_4.jpgKalandra, akarom mondani: seprűre fel és, irány a varázslatos boszihotel! Varázslat, kaland, izgalom, humor, rengeteg kalamajka és csodás illusztrációk teszik igazán élvezetessé ezt a remek könyvet, melynek már alig várom a folytatását, mert valami azt súgja nekem, hogy a kalandok itt még korántsem értek véget….

Ajánlott korosztály 8 éves kortól mindenkinek, aki szeretne egyszer a Lila Denevérhez hotelben pihenni☺.

KÉRDÉS: Milyen állattá szeret a legjobban változni Rozália nagymamája?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8318033974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása