Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Manók 2022

2022/12/23. - írta: KapuZs

manok_0_14.jpgAz idén is megjött a karácsony és vele együtt – természetesen – a manók!

Emlékeztek még a mini-manó-sapira? Esetleg el is készítettétek? Akkor elő velük, és varázsoljátok bele a manókat is! (Ha esetleg nincs készen sapkátok, itt a leírás: https://kuckokonyvtar.blog.hu/2020/11/17/mini-mano-sapi)

Abrakadabra és varázspálca helyett vegyétek elő az akkori eszközöket, és először vágjatok egy kötegnyi egyforma hosszúságú fonalat. Hajtsátok félbe, a közepénél kötözzétek össze, majd próbaképpen nyomjátok bele jó mélyen a sapkába (egy fakanál sokat segíthet ebben). manok_0_11.jpgMár csak az orrot kell elkészíteni; ehhez megfelel egy nagyobb gyöngy vagy kisebb fagolyó is, de magatok is elkészíthetitek, mégpedig így: vágjatok ki egy kb 10 forintos érme méretű kört – lehetőleg rugalmas, azaz póló – anyagból. Varrjátok körbe a szélétől 2-3 mm-re, tegyetek a közepébe egy meggyűrt vatta vagy tömőanyag csomót, és húzzátok össze, majd rögzítsétek erősen. manok_0_10.jpgJöhet a ragasztás: előbb a „hajat” a sapkába, majd az orrot a helyére!

Ha némi csillogást is visztek bele, akár a karácsonyfán is helye lehet alkotásotoknak – vagyis inkább alkotásaitoknak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8417987654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása