Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Karácsonyi ajtódísz

2022/12/15. - írta: KapuZs

Kmetykó Cilitől

ajtokoszoru_1.jpgAnyagok és eszközök:

  • 15 cm átmérőjű papírtányér vagy 15 cm-es karton kör
  • krepp papír
  • maradék karácsonyi csomagolópapír
  • olló
  • ragasztó, stift, ceruza
  • tű, cérna, damil

Kivitelezés:

  1. A papírtányér/karton kör közepét kivágjuk úgy, hogy kb. cm széles karika legyen.  Ez lesz a koszorú. (A kivágott kört használjuk majd fel a díszítéshez!)ajtokoszoru.jpg
  2. A krepp papírból 2-3 cm széles darabot levágunk, az elejét odaragasztjuk a koszorúhoz és körbetekerjük vele a képen látható módon.
  3. Ezután a csomagolópapírból kb. 1-2 cm-rel kisebb kört vágunk 2x és ráragasztjuk a kartonkörünk két oldalára. Az első papír felragasztása után vágjuk le a felesleget, majd vonjuk be a kör másik oldalát is.
  4. Cérnával akasszuk fel a koszorúra az előbb elkészített kört.
  5. Díszíthetjük kedvünk szerint további kivágott elemekkel a koszorút. A tetejére masnit ragasztunk, tűvel átszúrjuk a koszorút és belefűzzük a damilt.ajtokoszoru_3.jpg

Elkészült a kopogtató!

Örömteli készülődést kívánok!









Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr2917991162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása