Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Derek Harvey: Állatságok

2022/10/02. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

allatok_matrica.jpg„Az állatok gyakran óhatatlanul is megmosolyogtatnak bennünket, pedig az életük általában igen nehéz, és egy-egy vicces mozdulat sokszor csupán a véletlen műve. Ám akár szándékosan mókásak, akár nem, nem tudjuk elfojtani a nevetésünket. Hiszen a zsiráfnak spárgáznia kell, ha inni akar, a szörfös pingvin pedig néha elszámolja magát és a hullám helyett a partra vetődik”

allatsagok.jpgEzek a bevezetői sorai, ennek a gazdag képanyaggal illusztrált ismeretterjesztő könyvnek, melynek lapozgatása közben garantált a szórakozás. Hol hangosan fogunk nevetni, hol pedig egyik ámulatból a másikba esünk, és nem akarunk hinni a szemünknek, hogy mikre nem képesek egyes állatok.

Szeretnél látni olyan imádkozó sáskát, amely úgy néz ki, mintha éppen a Tour de France-ra edzene? Kíváncsi vagy, hogy létezik-e kék lábú madár, amely ráadásul még, ha szerelembe esik, akkor táncra is perdül? És mit szólnál egy kungfuzó varánuszhoz, vagy egy olyan kutyához, amely leginkább egy repülő felmosórongyhoz hasonlatos?

Ja, a legjobbat a végére hagytam, amely nem más, mint egy KECSKÉKKEL TELI FA. Igen, jól látod, jól olvasod, szó sincs elírásról, vagy valami félreértésről. Ebben a könyvben valóban láthatsz kecskéket egy fán….

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_3.jpgÉs ez csak ízelítő, abból a megközelítőleg kilencven remek természetfotóból, amely a könyvben található. A csodálatos képek mellett, további érdekességeket és megdöbbentő tényeket tudhatunk meg a minket körülvevő állatvilág jeles képviselőiről.

Szívből ajánlom mindenkinek gyereknek, felnőttnek egyaránt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7317944344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása