Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Sonja Kaiblinger: Vince a Szellemvilág küszöbén

2022/09/08. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

vince.jpgTörténetünk főhőse Vince, a denevér finoman szólva minden, csak nem átlagos. Kezdve azzal, hogy 327(!!!!!) éves, továbbá egy KÍSÉRTETHÁZ padlásán lakik, végül - de nem utolsó sorban - ő egy “féligkísértet”.

Ez utóbbi, azt hiszem, egy kis magyarázatra szorul. Nos, a helyzet az, hogy Vincénk anyukája kísértet volt, az apukája pedig egy teljesen hétköznapi denevér, így már érthető a dolog☺

Főhősünk legnagyobb álma, hogy átjuthasson a Szellemvilágba, amelyhez egy ajtón át vezet az út a padlásán keresztül. Sajnos azonban a falánk és goromba Pandúr Kandúr (ő is kísértet) őrzi az átjárót, és folyton megakadályozza Vincét az átjutásban.

A denevérfiú úgy gondolja, hogy ha tudna szerezni egy hozzá hasonlatos barátot (vagyis egy másik féligkísértetet), akkor könnyedén ki tudnák játszani Pandúr Kandúr éberségét, és egy szempillantás alatt a Szellemvilágba kerülhetnének.

De hogyan lehet barátot szerezni, ráadásul egy féligkísértetet?

Hát hogyan máshogy, mint hirdetés útján! Vince felhívására akadnak jelentkezők, de finoman szólva messze nem tökéletesek: egy lökött, folyton hablatyoló, mindent felzabáló kacsa, egy raktárosi vénával megáldott pimasz mókus, és egy szelíd, cuki tengerimalac.

Vajon ki lesz a befutó? Ha kíváncsi vagy, akkor feltétlen olvasd el, ezt a vidám, kedves, remekül illusztrált, és minden értelemben „szellemes” történetet

vince_1.jpgHa tetszett ez a rész, akkor keresd a folytatását is, amelyben Vincéék egy éjszakai kiruccanásra mennek az állatkertbe, ahol találkoznak egy kísértetlámával….

Ajánlott korosztály:

7 éves kortól

KÉRDÉS: Ki segít Vincének megírni és megrajzolni a hirdetést?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr617925913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása