Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Emma Carroll: Égi tolvaj

2022/05/26. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

caarrol.jpg„Várok éjfélig. Amikor a toronyóra elüti az utolsót, nekiindulok, keményre cserzett, csupasz talpam repül a kockakövek fölött. Annonay városa csöndes. Az ablaktáblákat becsukták, elfújták a gyertyákat. Mintha álmában szuszogna a város. Így a legjobb, csak én vagyok meg a csillagok és egypár pénzérme reménye a fáradozásomért. A városnak ezt a részét „Fészeknek” nevezik, mert sötét, kusza, mint valami állat rejtekhelye. Rendes, törvénytisztelő népek nem járnak erre. Senki, ha van más választása. Engem nem a sötétség riaszt - ha tolvaj az ember, akkor a napvilág veszélyes számára. Ma éjjel, bevallom, ideges vagyok. Hideg a márciusi éjszaka, engem mégis kiver a víz. Azért van, mert elköteleztem magam, és másvalakinek dolgozom - ha úgy tetszik, egy kliensnek -, aki alkonyatkor nekiszorított a Les Ailes kávéház falának.”

Ezekkel az izgalmas sorokkal veszi kezdetét történetünk, mely a tizennyolcadik századi Franciaországba repít vissza minket. Főhősünk, ahogy a fenti sorokból is kiderül, egy tolvaj, nevezetesen egy Szarka nevű tizenhárom éves árva lány, aki Kokó nevű kakasával próbál boldogulni a mindennapi életben, kisebb-nagyobb lopásokból tartva fenn magát. A már említett titokzatos megbízója öt aranypénzt ígér neki, ha elhoz egy értékes dobozt egy házból. A kezdetben egyszerűnek tűnő lopás – finoman szólva - nem teljesen a tervek szerint alakul. A lányt majdnem lefülelik, így megbízója sem fizeti ki, sőt tovább zsarolja, a dobozt követelvén. Szarka pedig teljesen véletlenül megismerkedik a házban lakó emberekkel, a Montgolfier családdal, akik egy teljesen új találmány, a hőlégballon megépítésével foglalkoznak. Így a lány akarva-akaratlan részese lesz a találmány létrehozásának, amelyet nem kisebb személy, mint Franciaország királya rendel el. 

Szarka egyre jobban tipródik, hiszen nem fedheti fel kilétét a kedves Montgorfier családnak, akik befogadták őt, de „megrendelője” továbbra is zsarolja, és követeli, hogy lopja el a dobozt. Miközben az a hír járja, hogy angol kémek is érdeklődnek a hőlégballon tervrajzai iránt. Szóval nem kis kalamajka van itt kialakulóban…..

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_2.jpgVajon mit rejt a titokzatos doboz? Sikerül Szarkának megőriznie az inkognitóját? Milyen lehet egy igazi párbaj? Kik lesznek az első utasai a hőlégballonnak?

Ha szeretnél választ kapni a fenti kérdésekre, akkor feltétlen olvasd el ezt a kalandban, humorban és meglepő fordulatokban bővelkedő - valós történelmi tényeken alapuló - regényt.

Ajánlott korosztály 10 éves kortól

KÉRDÉS: Mi a helyszíne a Sébastiennel folytatott párbajnak?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7117840669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása