Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Wanda Coven: Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi

2022/04/15. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

greti.jpgBiztos sokan eljátszottatok már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha varázserővel bírnátok. Hiszen így minden gondunkat, problémánkat seperc alatt megoldhatnánk, elég lenne egy bűbájokkal teli varázskönyv, jó pár varázsige, no meg varázslatos hozzávalók és már kész is, hipp-hopp, minden megoldva. 

De vajon biztos, hogy mindig jóra használnánk a varázserőnket? Egyáltalán használhatnánk a mágikus képességünket?

Ezek a kérdések foglalkoztatják történetünk főhősét, Garabonci Grétit is, aki történetesen BOSZORKÁNY; még csak hét éves, és legnagyobb sajnálatára anyukája és nagynénje - akik szintén boszorkányok - szigorúan megtiltják neki, hogy használja a Varázslatok könyvét illetve a brunswicki boszorkányok medálját a mindennapi életben.

Az ifjú kis boszorkány azonban nem mindig tartja be a fenti szabályt, így mindig újabb és újabb kalamajkába bonyolódik, „köszönhetően” a rendre kudarcba fulladó varázslási kísérleteinek. 

Ebben a részben Grétit nagy öröm éri, ugyanis minden évben az iskolából egy szerencsés diák hazaviheti a húsvéti szünetre Aranypatkó igazgató úr Manka nevű tündéri kis nyusziját.  Idén Grétire mosolyog a szerencse és ő viheti haza a nyuszit, ígérvén, hogy nem történik semmi baj, és pontról pontra betartja azokat a szabályokat, amelyeket a kis nyuszi helyes és megfelelő gondozásáról adnak neki. 

De - finoman szólva - nem minden alakul a tervek szerint, és miután Gréti egy nagyon fontos szabályt megszeg, ismételten a varázserejét használja, hogy helyrehozza a galibát, de ezzel csak még nagyobb kalamajkát okoz. 

Ha szeretnéd tudni, hogyan tud Gréti kimászni ebből a slamasztikából, akkor feltétlen olvasd el ezt a kedves, humoros, könyvet, amelyből azt is megtanulhatod, milyen nagy felelőséggel jár egy háziállat gondozása és tartása.

Ha tetszett Gréti húsvéti kalandja, akkor keresd a  sorozat többi részét is!

KÉRDÉS: Milyen illatot érez Mankán az Igazgató úr a történet végén?

Ajánlott korosztály 7 éves kortólgreti_3.jpg

Boldog húsvéti ünnepeket kíván a KuckóKönyvtár és Zsebi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6817808259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása