Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Gyertyaöntés

2021/12/02. - írta: KapuZs

Kmetykó Cilitől

Idén hamar eljött az első adventi vasárnap, nem biztos, hogy időben elkészültek a koszorúk.

gyertya_1_1.jpgNálam annyi maradék gyertya gyűlt össze, hogy úgy gondoltam, most végre magam készítem el az adventi gyertyáimat. Ha valaki szintén így gondolja, csak nem tudja hogyan kezdjen hozzá, hát megmutatom!

Anyagok és eszközök:

  • maradék gyertyák (lehetőleg egyszínűek)
  • kanóc vagy maradék tortagyertya
  • gyertyaforma vagy Wc papír guriga, alufólia
  • kis lábos, üres konzerves doboz

Kivitelezés:

  1. Amennyiben nincs öntőformánk, először azt kell elkészíteni. A papírguriga egyik végét alufóliával betakarjuk, hogy ne tudjon kifolyni az olvadt viasz. A guriga belsejét érdemes kicsit olajjal kikenni, hogy könnyebb legyen kiszedni a kész gyertyát!
  2. Ha 4 db-ot készítünk, hamar elkészülünk. Nekem csak egy öntőformám  volt, így 4x álltam neki az olvasztásnak.gyertya_5.jpg
  3. Szóval, a gyertyacsonkokat beledobálom a konzerves dobozba, és ezt a forrásban lévő vízbe teszem, hogy megolvadjon. Ne legyen túl nagy a lábos, mert könnyen eldőlhet a doboz.
  4. A megolvadt viaszba belemártjuk a kanócot ás utána az öntőformába helyezzük, csipesszel rögzítjük, (lásd a képen!)
  5. A megolvadt viaszt beleöntjük a formába (edényfogó kesztyű feltétlenül szükséges), figyeljünk a kanócra, nehogy elmozduljon.
  6. Ha teleöntöttük a formát ne mozgassuk! Egy éjszaka alatt teljesen megdermed.gyertya_6.jpg
  7. Én 4 különböző nagyságú gyertyát öntöttem és lehet, hogy nem tökéletes, de az enyém.











Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7516769796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása