Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Farkas Róbert: Elugrottam a Plútóra, holnap jövök!

2021/10/02. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

Elugrani a Plútóra és felfedezni a világűrt, gondolom, sokunk álma. Nincs ezzel másképp történetünk főhőse, a 11 éves Tomi sem, aki él-hal a csillagászatért, imádja a NASA-ról szóló dokumentumfilmeket, amolyan amatőr csillagász.

 pluto.jpgEgyik este – ahelyett, hogy készülne valami különmunkával környezetórára, hogy elkerülje a bukást - éppen a csillagfényelemző programot nézegeti a gépén, amikor egyszer csak egy piros üzenet jelenik meg a képernyőn: kódolt jelzést kapott.

 Tomin hihetetlen izgalom lesz úrrá, és az éjszaka közepén felhívja nagybátyját, a kicsit lökött tudóst, hogy segítsen megfejteni neki az üzenetet. Akkor még a fiú nem sejti, hogy élete legnagyobb kalandja vár majd rá. Bácsikája (alias Doki) ugyanis rábeszéli, hogy menjen át hozzá az éjszaka közepén, és pontosan mondja el, mi történt. Tomi nem sokat teketóriázik, biciklire pattan és meglóg a házból. Szökésének azonban váratlan szemtanúja is akad a szomszéd lány (Kriszta) személyében, így nincs mit tenni, ha Tomi nem akar lebukni a szülei előtt, akkor Krisztát is be kell avatnia a titokba, és el kell vinni őt is magával Dokihoz. 

 Ott azonban olyan dologgal találkoznak, amelyre legmerészebb álmunkban sem gondoltak volna. A nagybácsin kívül egy igazi űrhajó is várja őket, amelyet Doki a saját két kezével épített. Így hárman vágnak neki a világűrnek, hogy megfejtsék a titokzatos kódolt jelzést, vagyis nincs más dolguk, mint elugrani a Plútóra és holnap visszajönni…..

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_1.jpgVajon sikerül a küldetés? Ki küldte a titkos, kódolt jelzést? Van élet a Földön kívül?

Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz, ha elolvasod, ezt a remekül megírt, izgalmas, fordulatos, tudományos tényekben gazdag regényt.

Ajánlott korosztály 10 éves kortól

KÉRDÉS: Hol található az Olympus Mons?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3616704832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása