Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Ana Galán: A nagy próbatétel

2021/07/05. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

galan.jpgMiró, történetünk főhőse alig várja, hogy betöltse tizenegyedik életévét. Teljesen érhető az izgatottsága, ugyanis szülőhelyén, Szomorádon évszázadok óta minden tizenegyedik életévét betöltött gyermek egy sárkányt kap ajándékba. Bizony jól olvastátok, nem tévedés: egy IGAZI SÁRKÁNYT. 

Miró gondolataiban egy büszke tartású, bátor, merész, gyorsan suhanó sárkány jelenik meg, így érthető a csalódottsága, amikor meglátja a neki szánt sárkányt, aki kövérkés, nem tud repülni, szertelen, és folyamatosan kisebb tüzeket okoz csuklásának és tüsszentéseinek köszönhetően.

Az ünnepeltnek komoly fejtörést okoz, hogy hogyan fogja ezzel a sárkánnyal (aki a Mondragó névre hallgat, pontosabban nem hallgat) végrehajtani az első küldetését, ami nem más, minthogy hajnalhasadásig el kell jutnia felnőtt kíséret nélkül szülei kastélyába. Szerencséjére, nem egyedül kell kiállni a próbát, ugyanis barátai és azok sárkányai elkísérik Mirót a kalandokkal teli úton. Hőseink útját vérszomjas sárkányok, háborgó folyók, és a titokzatos, félelmetes Fátyol-erdő is keresztezi.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_1.jpgHa szereted a kalandokat, ha nem félsz a veszélytől, ha bátor a szíved, akkor ez a Te könyved.

Ha tetszett a könyv, feltétlen keresd a folytatásait is.

Ajánlott korosztály 8 éves kortól fiúknak, lányoknak egyaránt!

KÉRDÉS: Hogy szólítják Miró egyik barátját, Csibukot a szülei?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr616613696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása