Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Martin Muser:  A Vörös Kenguru

2021/02/14. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_2.jpgA Vörös Kenguru nevével ellentétben nem egy különleges ausztrál erszényes, hanem a világ legnagyobb érméje, melynek értéke HÁROM MILLIÓ EURÓ. A turisták és a látogatók nagy kedvence a múzeumban, egészen addig, amíg egy nap szőrén-szálán eltűnik.

muser.jpgNos, egy közel 100 kg-os, komoly biztonsági  rendszerrel, lézersugarakkal védett érmét nem lehet csak úgy egyszerűen zsebre vágni, mindenki értetlenül áll a dolog előtt. 

Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen itt vannak a Tandemnyomozók, nevezetesen Elisa Klapp és Anton Stuhl, akik egy spéci módon felturbózott tandembiciklivel (még tablet és mobil labor is van a különös rendőrségi járművön) és zseniális szimatú Mopsz nevű nyomozókutyájukkal éppen az ilyen rejtélyesnek és megoldhatatlannak tűnő bűntényekre specializálódtak.

Te magad is bekapcsolódhatsz a nyomozásba a könyv olvasása közben, hiszen minden egyes fejezet végén egy kérdést vagy rejtvényt találsz, amelynek megválaszolásával tovább folytatódik a nyomozás, újabb és újabb részletek kerülnek napvilágra.

A könyv olvasása közben sok érdekesség derül ki  a nyomozók munkájáról, a bűnügyi helyszínelésről és a ravasz kérdésekben bővelkedő kihallgatásokról. 

Mire a történet végére érünk a bátor Tandemnyomozókkal együtt, akkor azt is megtudhatjuk, hogy mi is történt valójában a Vörös Kenguruval.

Rejtvény, kaland, izgalom, vidámság mindez egy olvasmányos, könnyed történetbe sűrítve, igazán remek kikapcsolódás 8 éves kortól 88 évesig fiúknak, lányoknak egyaránt.

KÉRDÉS: Milyen sportágban jeleskedett Renáta Zobelitz?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr116425500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása