Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

2020/12/14. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_1.jpgElmesélem neked Karácsony apó életének igaz történetét. Igen. Karácsony apóét. Most nyilván csodálkozol, honnan tudom, hogy igaz történet, mire én azt felelem, hogy nem illik ilyesmit kérdezni. Főleg nem a könyv legelején. Ez ugyanis nem igazán udvarias dolog. Szóval elég, ha annyit tudsz, hogy ismerem Karácsony apó történetét, máskülönben miért írnám meg?”.

haig.jpgEzzel a nem mindennapi felütéssel veszi kezdetét ez a csodálatos, képtelen történetekkel tarkított regény, melyből megtudhatjuk, hogy hogyan lett Nikolasból a szegény félárva kisfiúból Karácsony apó.

Az életben az igazán nagy dolgokhoz  sok kalandon keresztül vezet az út, nincs ez másképp ebben a történetben sem. 

Kísérd el Nikolast ezen az úton, közben ismerd meg Koboldfalva lakóit, ne csodálkozz, ha találkozol egy Igazmondó Glimpivel, ne rettenj meg a trolloktól, rá se ránts, ha lepisil egy rénszarvas és ami a legfontosabb soha ne feledd, hogy a világ igenis tele van csodával, és vésd jól eszedbe a koboldok legfőbb tanácsát: A képtelenség nem más, mint az elképzelhető, amit egyelőre még elképzelhetetlennek találsz.

KÉRDÉS: Mi a neve Durmika szüleinek?

Matt Haig könyve egy igazi karácsonyi varázslat, reményt, örömöt ad gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, kihagyhatatlan örökzöld történet.

Ajánlott korosztály 11 éves kortól 111 évesig fiúknak, lányoknak egyaránt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr4316336096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása