Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Kelly Ngai & Mikki Lish: A halmosdombi ház

2022/07/04. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

halmos.jpgTörténetünk főhősei, a tizenegyéves Hedy és nyolcéves Spencer duzzogva veszi tudomásul, hogy archeológus szüleik nélkülük utaznak egy spanyolországi ásatásra a téli szünetben.

Ők ezen idő alatt kénytelenek a szünidőt – egészen karácsonyig - anyai nagyapjuknál tölteni. A gyerekek nincsenek elragadtatva, hiszen a poros kisvárosban lévő öreg, komor házban nincsen Wi-Fi, gyakran zsémbeskedő, néha mogorva és magányos nagyapjuk pedig – finoman szólva - nem ígérkezik a legszórakoztatóbb társaságnak. 

Nagyapjuk magányosságának, és mogorvaságának komoly oka van: fiatalkorában világhírű bűvész volt, ő volt a híres-nevezetes John Sang, akinek felesége, Rose volt az asszisztense, aki egyszer előadás közben eltűnt, mintha a föld nyelte volna el. Nem csoda, hogy John azóta nem foglalkozik bűvészettel és mágiával, hiszen úgy érzi, hogy ez vette el tőle imádott feleségét, akinek hiányát a mai napig képtelen feldolgozni.

Ebbe a szomorúsággal teli házba kerülnek a gyerekek, akik lélekben már felkészültek életük legunalmasabb téli szünetére, de nem is tévedhettek volna nagyobbat. A házban ugyanis különös és furcsa dolgok történnek. Noha John nagyapa felhagyott a mágiával, de úgy fest az nem hagyott fel vele. Amikor Hedynek a kezébe kerül egy régi - nagyszüleit és az ő anyukáját ábrázoló - fénykép, döbbenetes dolog történik, egy felirat jelenik meg a poros képkereten, két szó, semmi több: KERESS MEG! Ez a két szó mindent megváltoztat, a gyerekek elhatározzák, hogy kézbe veszik a dolgokat, és megkeresik a titokzatos mondat íróját, akiről úgy sejtik, hogy nem más, mint rég elveszettnek hitt nagymamájuk. 

Nyomozásukban nem várt segítőkre is akadnak a Ház mágikus tárgyainak “személyében”. A teljesség igénye nélkül: egy beszélő szarvasfej, egy – remek humorral megáldott - medvebőr (Doug egyszerűen imádnivaló karakter), illetve a házban tanyázó szellemek sietnek a gyerekek segítségére… De nem mindenki akarja, hogy kiderüljön az igazság, úgyhogy a gyerekeknek és különös segítőiknek minden bátorságukra, leleményességükre szükségük lesz, hogy végére járjanak ennek a titokzatos ügynek….

Ha szereted a kalandokat, ha elég bátor vagy, hogy legyőzd a saját félelmeidet, és ha hiszel a csodákban, akkor ez a TE könyved!

Ne felejtsétek el: „Azok, akik nem hisznek a csodában, soha nem is találnak rá.”

KÉRDÉSMilyen mágikus madár tojását találja meg Spencer a kertben?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr1717872023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása