Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Zacskó egyszerűen

2022/01/29. - írta: KapuZs

zacsko_2.jpgBiztosan sokszor halljátok, hogy mennyire fontos a környezet védelme. Ti is tehettek ezért, például úgy, hogy a műanyag zacskókat tartósabbakra cserélitek.

Kérjetek anyutól anyagmaradékokat vagy éppen megunt ruhadarabokat, és máris hozzáláthattok a feladathoz. (Én olyan asztalterítőt és konyharuhákat szabtam szét, amiken kimoshatatlan pecsétek éktelenkedtek.)

Ez a darab arra is jó, hogy gyakorolj a varrógépnél. (Ha kézzel készíted, inkább kisebbel kísérletezz!)

  1. Szabj ki 4 egyforma téglalapot (a méret attól függ, mit szeretnél beletenni).zacsko_1_2.jpgSzínt színre fordítva 2-2-őt varrj össze úgy, hogy a negyedik oldal nyitva maradjon.
  2. Az egyik zacskót fordítsd ki, és tedd ebbe bele a másikat. Hajts vissza 1-1 centit, és felül tűzd össze őket úgy, hogy az egyik oldal közepébe illessz bele egy kb 6 cm-es gumiszalagot is félbehajtva, ez lesz a gomb füle.zacsko_7_9.jpg
  3. Varrd le keskenyen (ha még egyszer körbevarrod, tartósabb lesz, és nem csúszik ki a gumi sem).
  4. Csukd be a zacskót és varrd a helyére a gombot is.

Kész is vagy!

Ha olyan zacskót készítenél, ami meg is áll, akkorzacsko_3_6.jpg

  1. a téglalapok összevarrása után csípd össze a sarkukat úgy, hogy a varrásokat egymáshoz illeszted.
  2. Rajzold be és varrd is le a háromszögek talpát.
  3. Vágd le a kis csücsköket.
  4. Innentől kezdve ugyanúgy folytasd, ahogy fent leírtam.

Ha ilyenekbe pakolod az asztalon (vagy a földön) fekvő dolgaidat, sokkal könnyebben tudsz rendet csinálni, de ajándékba is adhatod (a lapos zacskó például könyvet is rejthet!).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr10016921244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása