Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Milbacher Róbert: Tátiti Tibike, a világ utolsó táviratkihordója gondol egy merészet

2022/01/07. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_2.jpgTörténetünk főhőse és címszereplője Sutyorka község postahivatalának megbecsült, ámde gyakran unatkozó dolgozója. Nem csoda, hogy annyit unatkozik, hiszen napjainkban mindenki a divatos villanypostán (értsd: sms, e-mail, chat meg ilyesféle ördöngös dolgok☺) üzenget. Jóllehet Tátiti Tibike egyszer még az országos távírászversenyt is megnyerte, és az Aranyharkály díj büszke tulajdonosa, most mégsem csinál semmi mást, csak unatkozik hűséges barátjával, a postással, Flambi Sanyival együtt, és várják, hogy történjen már végre valami.

tatiti_1.jpgNem kell sokat várniuk erre, egy nap ugyanis a község madárfelelőse (Regenyei Réka) rémes hírt közöl: ELTŰNTEK A MADARAK AZ EGÉSZ KÖZSÉGBŐL!!! A három jóbarátra vár a feladat, hogy kiderítsék, mi történhetett, és visszahozzák újra a madárdalt Sutyorka község életébe.

Nem lesz könnyű dolguk, hiszen nagyon úgy fest, hogy az Enyveskezű Útonállók állnak a madarak eltűnésének hátterében.

Hőseinknek jócskán szükségük lesz leleményességükre, eszükre, bátorságukra, ha újra szeretnék hallani a madarak csivitelését.

Tarts Tibikével és barátaival ebben a vidám, nyelvi leleményekben gazdag történetben, ahol találkozhatunk rablókkal, továbbá gérekkel és cérekkel, illetve morzézhatunk  többek között kuflonokkal és muflonokkal☺

Ajánlott korosztály: 6-7 éves kortól

KÉRDÉS: Ki átkozza meg Gérceföld lakóit?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6716806026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása