Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben

2021/10/09. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

korhaz.jpgA történelem rendkívül izgalmas: csaták, háborúk, forradalmak, rejtélyek, titkok, cselszövések, bátor hősök és még sorolhatnám.

Az emberiség történelmében minden benne van, ahogy a híres közmondás is tartja: a történelem az élet tanítómestere. Érdekes és izgalmas olvasni a történelemről, de biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megfordult már a fejében, hogy milyen is lehetett átélni ezeket a történelmi eseményeket. 

Regényünk főhőseinek megadatik, hogy átélhessék testközelből a „történelmet”. A Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium udvarán egy ősöreg platánfa áll, amely igazából egy időkapu.  Ezen keresztül négy osztálytárs (Lóri, Réka, Sanyi és Hanna) visszamegy az időbe (pontosan 65 évet), hogy megkeressék egyikük (Lóri) dédapját, aki harcolt az 1956-os forradalomban…

Vajon sikerül megtalálniuk? Milyen lehet átélni egy forradalmat, ahol igazi fegyverek ropognak, igazi tankok dübörögnek? Hogyan lehet helytállni egy ilyen helyzetben? Hogyan lehet megőrizni emberségünket a borzalmak között? Milyen érzés megsebesülni, vagy elveszíteni egy szerettünket a harcokban? Hogy nézett ki az akkori Budapest? Hogyan lehet megszervezni egy forradalmat internet és mobiltelefon nélkül?

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_1.jpgEzekre a kérdésekre mind választ kaptok, ha elolvassátok ezt a remek stílusban megírt, fordulatos, izgalmas és érzelmekkel teli regényt, amely az “Abszolút töri” sorozat egyik tagja. Ha szereted a történelmet és szeretnéd át is élni azt, akkor keresd a sorozat többi részét is.

Ajánlott korosztály 12 éves kortól 120 évesig

KÉRDÉS: Mi lesz Réka beceneve a forradalmárok között?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7116715432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása