Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Philip Reeve: Luccka és a Móka Hold

2021/02/22. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

lucca.jpgA Móka Hold az egész galaxis egyik legszuperebb vidámparkja. Telis-tele izgalmasabbnál izgalmasabb játékokkal és hihetetlen szórakozási élményekkel.

Ki ne szeretné kipróbálni az Űrspirált, vagy Tivoli Hihetetlen Hétemeletes Hintaforgóját, bemenni egy valódi szellemekkel teli Szellemkastélyba, vagy felülni a valaha volt legnagyobb hullámvasútra? Történetünk főhőse, Luccka ebben a vidámparkban él a Talált Tárgyak Osztálya fölött, lévén, hogy ő saját maga is „talált tárgy” volt, hiszen egy nagy világoskék tojásból kelt ki, amit valaki a hullámvasúton hagyott. Luccka élelmes, vidám, okos kislány, aki örömmel sertepertél a vidámpark két szerelője körül, és úgy érzi nincs is jobb annál, mint egy ilyen szuper vidámparkban élni. 

Azonban egy nap különös látogató érkezik a Móka Holdra, egy bizonyos Hábolygó Jeromos, aki a Galaktikus Tanács Szabadidőért és Szórakozásért Felelős Albizottságának tagjaként ellenőrzi, hogy minden rendben zajlik a vidámparkban. Feltűnésével egyidőben elkezdenek meghibásodni a játékok, és furcsa kis fekete tüskés lények is fel-fel tűnnek a Móka Holdon. 

Luccka szerint ez nem lehet a  véletlen műve és mindent megtesz azért, hogy szeretett otthonát megmentse a bezárástól, mellyel Hábolygó Úr fenyegeti őket.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_2.jpgVajon kik lehetnek azok a kis fekete lények? Miben sántikál Hábolygó Úr? Mi lesz a Móka Hold sorsa? Megtudhatod, ha elolvasod ezt az izgalmas kalandokban, meglepő és mókás helyzetekben bővelkedő, hihetetlen nyelvi ötletekkel és leleménnyel megírt történetet.

Ajánlott korosztály 8 éves kortól 88 évesig, fiúknak, lányoknak egyaránt.

KÉRDÉS: Melyik játékok próbálták ki először az űrkommandósok?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8216434144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása